dinsdag, mei 22, 2007

Geheimen : waar ?


Oude vormen botsen op nieuwe versgemalen stenen. Bossen bestaan alleen nog maar in haar verbeelding, waar de lucht het land raakt. Toch ziet ze ze overal, de vergiftigde bomen van gisteren. Ze groeien door het beton heen, wringen hun takken door gepantserd glas en bedekken het asfalt van de straten met hun kleverige bloesems. Oude vormen blazen door de lucht, doen haar oren fluiten. Haar hoop dit alles achter zich te laten, wordt aan diggelen geslagen. En terwijl ze steeds sneller begint te lopen, hoort ze langs het gefluit van de wind weer het ruisen van de bladeren in de eindeloze bossen. In de verte : de heidense drum die oproept tot het slachten. Ze weet dat zij de volgende is, dat ze nergens heen kan en dat de steden die ze nu bewoont in een vingerknip door de bomen overwoekerd zullen zijn. Zij wil het offer niet zijn.

Get this widget | Share | Track details

zondag, mei 13, 2007

Geheimen : waarom


Waarom ? Ze denkt om over de rand te leunen, te kijken hoe ze daar leven, eten, liefhebben, liegen, pijn lijden, omgaan met de werkelijkheid en zeldzaam geluk. Ze denkt om af te rekenen met de knellende grenzen die ze om haar heen getrokken hebben, de mensen voor wie alles duidelijk en klaar is, die onmiddellijk weten wat goed is, wat slecht is. Voor haar is dit alles onduidelijk. Ze heeft weet van de morele randgebieden van anderen, voor zichzelf kan ze er geen zien. Ze weet wanneer ze over hún schreef gaat, ze weet wanneer ze zich schuldig zou moeten voelen volgens hún normen. Maar dit ligt even ver van haar eigen gevoelens af als een tractaat over het baltsgedrag van een uitgestorven diersoort op de Paaseilanden. En ze vindt het wel prettig uit te vissen wat er aan de andere kant van hun grenzen, waar zij niet durven komen, ligt. En hoe meer ze daar rondzwerft, des te harder dringt het besef zich aan haar op dat de anderen zich vergissen.

's Middags voelt ze zich vaak moe. Het zijn die enkele ogenblikken waneer de wereld even van haar is, de drie minuten van de duivel. Dan schieten haar beelden, niet gehinderd door haar wakkere geest, alle richtingen uit. Voordien spatten ze uiteen tegen de glasscherven, sijpelden ze bloedend de grond in, maar nu niet meer...

Copyright photo by Highwaygirl67

dinsdag, mei 08, 2007

Dinosaur Jr.


Jemig de Pemig ! 't Zijn mooie dagen voor oudere jongeren zoals ikzelf ! Een post of wat geleden heb ik ze al even aangehaald, mijn jeugdhelden van Dinosaur Jr. Het hing al een tijdje in de lucht en nu is het er dan : het nieuwe album "Beyond". Het nieuwe album van een groep in haar originele bezetting. Het was geleden van 1989 dat J Mascis, Lou Barlow en Murph nog eens samen in de studio hadden gezeten. En het klinkt zoals het moet klinken : veel noise, veel distortion, veel feedback, veel gitaarsolo's en de klagerige stem van J Mascis. En LUID (de mensen die erbij waren in Petrol weten hoé luid. "We can't hear your requests ! We have earpluggs !," riep een ontspannen J naar de platgewalste eerste rijen van het publiek).
Voorlopig zijn er geen concerten gepland op Belgische bodem, maar de die-hardfans zullen op 27 juni wel de weg naar de Paradiso in Amsterdam vinden.
Grappige clip overigens van "Been there all the time"...

zondag, mei 06, 2007

Luiers


Een artikel van Reuters dat verder geen commentaar behoeft...de ontmenselijkende zegeningen van een bepaald soort kapitalisme

SANTIAGO (Reuters) - Cashiers at Chile's Santa Isabel supermarket chain say their employer is so stingy with their work breaks that they have had to resort to wearing nappies to make it through shifts without getting fired.

The union at Santa Isabel, owned by Cencosud, one of Chile's largest chain retailers, said cashiers are not allowed to leave their work stations during their shifts, which last eight hours or longer.

"They are not given permission to go to the bathroom and they can't last for so many hours; that's why some have started using nappies or sanitary pads," Marianela Fernandez, president of the Santa Isabel Supermarket workers union, told Reuters.

Cencosud said any such incidents would have been isolated.

"It is possible that there may have been isolated cases that were not in compliance with the norms and procedures of Santa Isabel," Cencosud said in a statement. "In these instances company policy has been to immediately adopt the appropriate corrective measures."

The complaint has been taken up by Chile's largest labour organisation, the Central Workers Union, or CUT, which has requested government action in the case.